Фотовиставка очима психолога

фото+++  15 серпня психолог Центру відвідала фотовиставку Олексія Фурмана “Життя після поранення”, яку розміщено у приміщенні Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки і яка триватиме ще протягом місяця.

  Проект “Життя після поранення” наразі вже здобув гран-прі Міжнародної Фотовиставки газети “День”. Автором робіт є Олексій Фурман, український документальний фотограф і стипендіат програми Фулбрайта (США). Олексій знімав події Євромайдану, після чого поїхав до Криму, а потім на схід України, де знімав військовий конфлікт для різних міжнародних видань.

  40 світлин п’ятьох поранених бійців. 5 історій життя чи виживання. Без прикрас, без фотошопу, без показного геройства. У мирному житті ветерани війни повсякчас зустрічаються з неймовірними викликами, іноді навіть елементарне побутове обслуговування стає справжнім випробовуванням. Переглядаючи світлини, уява домальовувала набагато більше, ніж потрапило в обєктив фотокамери. Хто хоч раз в житті стикався з відчуттям безпорадності під час життєвих викликів, знає ціну цим буденним геройським  вчинкам, цій перемозі над обставинами і самим собою…

  Проект, зокрема, концентрується на адаптації ветеранів до мирного життя після повернення додому,  адже тепер у них є тяжкі спогади, які неможливо забути.

  Так само, як ветерани війни в Афганістані тридцять років тому, ці молоді чоловіки стикаються з нестачею програм фізичної та психологічної реабілітації. У цьому їм допомагають їх рідні, які завжди поруч, друзі, волонтери та психологи.

  Нагадуємо, що психологи, фахівці з соціальної роботи міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що по вул. Кам янецькій, 38 готові допомагати нашим героям та їхнім родинам.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*