Хмельницький міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді черговий раз взяв участь у радіо-програмі «Місто», у рубриці «Поради психолога», де разом з психологом Центру спілкувались на тему «Чому так важливо, щоб діти вірили в дива»

радіо  Оскільки ця тема є актуальною для дітей завжди, а особливо у передноворічний час, ми вирішили трішечки поділитися з батьками порадами у цій справі. У програмі обговорювалися такі запитання:

  • Чи важливо підтримувати дитячу віру в чудеса, а особливо в період новорічних свят?
  • Яким чином можна наблизити домашню атмосферу до казкової?
  • У період свят дітвора часто пише листи до Святого Миколая та Діда Мороза, та є такі бажання, які помічникам чарівників, тобто батькам втілити у життя не під силу. Як у такій ситуації не розчарувати дитину?
  • Як навчити дитину не лише очікувати подарунків, а й радувати ними інших?
  • Як впливає на формування дорослої особистості дитяча віра у казку, та як не розгубити цього вміння у дорослому житті?

радіо 2 (1)  Саме дитинство – той час, коли світ навколо здається магічним. Тому підтримати у малюка віру в чудеса дуже важливо. Віра в диво та казку є запорукою того, що в майбутньому людина стане оптимістом. Вона дає опору, надію, відчуття, що всі бажання рано чи пізно здійсняться, всі проблеми вирішаться. Саме тому дитячі психологи рекомендують якомога довше підтримувати в дитині віру в чудо. Завдяки цьому ми, навіть ставши дорослими, вміємо радіти дрібницям, насолоджуємося іграми та святами.

  На завершення розмови психолог Центру поділилась порадами для батьків, а саме: обов’язково підтримувати віру дитини в чудеса, адже таким чином можна продовжити ту казку, яка повинна бути в дитячій уяві; навіть якщо прийшов час пояснити дитині, чи дійсно існують чудеса, слід робити це обережно і завжди залишати дитині надію на диво, адже в дорослому житті це може стати підтримкою у складній ситуації; також слід привчати дитину до милосердя та співчуття; та обов’язково розділяти разом з дитиною усі казкові моменти, адже саме діти здатні повернути нас у казку.

  Життя сповнене чудес, ми просто іноді їх не помічаємо!

 За інформацією Хмельницького міського Центру

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*