Хмельниччина отримає 28,7 млн грн субвенції на забезпечення житлом дітей-сиріт

1-2-1536x10243 серпня заступник голови облдержадміністрації Володимир Юр’єв провів засідання регіональної комісії з питань розподілу у 2021 році коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

2-2-scaledЧлени комісії розглянули питання щодо розподілу коштів субвенції з державного бюджету, які виділені для Хмельниччини з метою забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Загалом для області передбачено виділення 28,7 млн грн. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, виділено три вікових категорії осіб, які можуть претендувати на отримання коштів цієї субвенції: 16-23 роки, 23-35 років та старші за 35 років.

Для першої групи передбачено фінансування житла за кошти держбюджету в обсязі 100%, для решти – на умовах співфінансування. Особам віком 23-35 років з держбюджету може бути профінансовано 70% вартості житла, а особам віком 35+ – 30%.  Співфінансування може здійснюватися за рахунок коштів місцевих бюджетів, власних коштів особи аби з інших джерел, не заборонених законом. Пріоритет  у фінансуванні мають особи віком понад 35 років, решта коштів субвенції має бути розподілена пропорційно до кількості осіб в кожній з вікових категорій. Черговість виділення коштів визначається відповідно до дати У ході засідання члени комісії затвердили сформований за інформацією територіальних громад список осіб, які на Хмельниччині можуть претендувати на такі кошти. Також вони обговорили юридичні та технічні моменти розподілу коштів субвенції.

3-2-1536x1027Володимир Юр’єв зазначив, що розподіл коштів субвенції має бути здійснений прозоро та з дотриманням законодавства. Окрім того, посадовець звернув увагу на несумлінне ставлення керівництва окремих громад області до питання належної організації роботи підрозділів служб у справах дітей в територіальних громадах. Він наголосив, що вони не лише обов’язково повинні бути створені у кожній громаді, а й мають працювати ефективно і дієво, аби належним чином забезпечити дотримання прав та соціальний захист дітей.

У ході засідання члени комісії затвердили сформований за інформацією територіальних громад список осіб, які на Хмельниччині можуть претендувати на такі кошти. Також вони обговорили юридичні та технічні моменти розподілу коштів субвенції.

Володимир Юр’єв зазначив, що розподіл коштів субвенції має бути здійснений прозоро та з дотриманням законодавства. Окрім того, посадовець звернув увагу на несумлінне ставлення керівництва окремих громад області до питання належної організації роботи підрозділів служб у справах дітей в територіальних громадах. Він наголосив, що вони не лише обов’язково повинні бути створені у кожній громаді, а й мають працювати ефективно і дієво, аби належним чином забезпечити дотримання прав та соціальний захист дітей.

За матеріалами Хмельницької ОДА

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*