Акція “Не дай СНІДу шанс” з нагоди Всесвітнього дня, пам’яті померлих від СНІДу

На сьогодні ВІЛ залишається однією з основних проблем охорони здоров’я, що за останні 30 років забрала більше 25 мільйонів людських життів. ВІЛ/СНІД давно перестав бути хворобою «групи ризику». Сьогодні соціальний статус, вік і зовнішність людини не можуть свідчити про наявність або відсутність у неї вірусу.

Як відомо із статистичних даних, кількість ВІЛ-позитивних людей в Україні сягає 230 тисяч осіб. Лікування отримує лише чверть із них, що становить понад 63 тисячі осіб, а знає про свій ВІЛ-позитивний статус лише половина з інфікованих.

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я кожну третю неділю травня проводиться День пам’яті померлих від СНІДу. У цей День мільйони людей в усіх країнах світу організовують різні заходи для того, щоби вшанувати пам’ять померлих і дати можливість живим замислитися про те, що епідемія СНІДу може торкнутися кожного.

Хмельницький міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді також долучився до вшанування пам’яті людей, що померли від цієї хвороби. За ініціативою Центру та за підтримки управління молоді та спорту 12 травня на сценічному майданчику біля к-ру ім.Т.Шевченка відбулася акція «Не дай СНІДу шанс». Мета заходу – вшанування пам’яті людей, які померли від СНІДу, профілактика цього захворювання, привернення уваги населення до даної проблеми. В заході взяли участь представники Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ/СНІД Хмельницького обласного відділення, працівники Хмельницької міської організації Червоний Хрест України, директор Хмельницького обласного Центру профілактики і боротьби зі СНІДом – Касяндрук Олександр Петрович, головний лікарХмельницького обласного Центру здоров’я Небесна Людмила Федорівна, президент Хмельницької асоціації сприяння вирішенню проблем наркоманії та СНІДу “Вікторія” – Висоцька Лариса Ульянівна, студенти Хмельницького музичного училища ім.. В.Заремби.

На завершення заходу усі учасники та небайдужі хмельничани вшанували пам’ять померлих людей хвилиною мовчання, запалили лампади та створили ланцюг єднання  навколо “Червоної стрічки”,  як символ боротьби зі СНІДом.

Отже, не будьте байдужими до цієї проблеми, дбайте про себе та своїх близьких!

SAM_8604SAM_8498SAM_8534SAM_8557SAM_8492

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*