Вчасна підтримка та допомога

28 квітня Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено виїзд у Шпичинецьку сільську раду. За кількістю населення вона належить до однієї з великих рад районую Тут проживає 1200 осіб, до складу ради входять три населених пункти. Отже, і проблем може виникнути утричі більше. Зокрема, на обліку Центру знаходиться 11 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а в них — 31 дитина. З них: 5 сімей з низьким виховним потенціалом, у 3 сім’ях були випадки насильства, у 2 сім’ях батьки зловживають алкоголем, та в 1 сім’ї мають місце проблеми з законом. 

Щоразу сільський голова бере безпосередню участь у соціальному інспектуванні сімей. І цього разу працівники Центру відвідували сім’ї разом із сільським головою. Слід відмітити, що у 10 сім’ях спостерігається тенденція до подолання складних життєвих обставин: належні санітарно-гігієнічні умови проживання; бодай один з батьків має місце роботи; діти дошкільного віку відвідують дитячий садочок; діти, які потребують особливої уваги, влаштовані у спеціалізовані навчальні заклади; протягом року не було випадків насильства у сім’ї.

Із розмови з членами сімей з’ясовано, що представники місцевої влади небайдужі до їх проблем. Адже соціальний захист сімей, виявлення таких, що потрапили у складні життєві обставинах, нагляд та контроль за умовами проживання та виховання дітей, проведення роз’яснювальної роботи серед батьків – це не лише прямий обов’язок місцевої влади, а й відповідальність перед кожним членом громади. «Головний принцип роботи нашої сільської ради полягає не в бездіяльному очікуванні допомоги від соціальних служб, а в безпосередній увазі до кожної родини та спільному вирішенні складних питань. Кожна сім’я і дитина, які перебувають у складних життєвих обставинах, обов’язково отримають підтримку та допомогу, оскільки це є одним із головних завдань, які стоять перед місцевою владою», – прокоментував сільський голова, Сергій Приказюк.

Exif_JPEG_420

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*