Відбулась зустріч практичного психолога Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у програмі «Поради психолога» на радіо «Місто»

30729509_338011286721422_7421791203605086208_n  19 квітня відбулась зустріч психолога Центру у програмі «Поради психолога». Говорили про досить актуальну тему сьогодення – «Шкідливі звички підлітків». Чимало батьків задаються питанням чому саме їхні діти наслідують поганий приклад однолітків, а саме до шкідливих звичок таких як куріння, вживання алкоголю та наркотиків. Саме тому сьогоднішню програму ми присвятили цій темі. Обговорювали такі питання:

  • Чому саме підлітковий вік – саме такий період коли особливо хочеться спробувати всього забороненого?
  • Як швидко у підлітків з’являється залежність від алкоголю та цигарок?
  • Як краще реагувати дорослим, які помітили, що дитина курить, або ж вживає спиртне, з огляду на те, що підлітки дуже емоційні та різко приймають повчання та критику?
  • Якою має бути профілактика у родині та школі?
  • Як впливає на ставлення дітей та підлітків, ставлення до шкідливих звичок дорослих, що їх оточують?

  У ході програми обговорили основні поради для батьків, а саме: перш за все слід вибрати найбільш підходящий момент для розмови, бути готовим спокійно поговорити з дитиною, З’ясувати, чому ж дитина курить, що спонукало її спробувати, запропонувати дитині, щоб вона сама пояснила, чому курить і чи розуміє наскільки це шкідливо.

  Саме основне – показувати дитині правильний приклад. Чим більш відвертими будуть батьки у спілкування з дитиною, тим простіше буде зрозуміти дитині те, що їй хочуть пояснити.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*