В м. Кам’янці-Подільському готують до самостійного життя осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

28 вересня 2016 року Кам’янець-Подільським міським Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор – Юлія Побережна) було проведено перше інтерактивне заняття із «Програми адаптації до самостійного життя осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування». Програму було презентовано спеціалістами КПМЦСССДМ заступникам з виховної роботи ВУЗів міста 13 травня 2016 року на засіданні  «круглого столу» на тему: «Соціальна підтримка осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються у вищих учбових закладах міста Кам’янця-Подільського». І першими запропонували її впровадити у своєму ВУЗі – Кам’янець-Подільський планово-економічний технікум-інтернат (директор – Мар’ян Тріпак).

Перше заняття для студентів цієї категорії на тему: «Я сам коваль свого щастя» проводив головний спеціаліст Центру – Наталія Гомілко.

Під час заходу спеціаліст ознайомила студентів із діяльністю Кам’янець-Подільського міського Центру СССДМ та Програмою адаптації до самостійного життя осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Студенти прийняли участь в анкетуванні, яке мало на меті  з’ясування їх обізнаності щодо своїх прав, вміння розпоряджатися власним бюджетом та слідкувати за станом власного здоров’я, а також готовності молодих людей до створення сім’ї.

Так як заняття включало в себе інтерактив, то учасники  мали можливість проявити своє вміння спілкуватись з іншими, логічне мислення та, в деякій мірі, акторські здібності.

Такі заняття в навчальному закладі будуть відбуватися двічі на місяць на протязі всього навчального року. Вищезазначена програма передбачає навчання студентів самостійно справлятися із вирішенням щоденних питань, формування їх адекватної самооцінки, підвищення соціального статусу молодої людини в громаді та підготовку до самостійного життя.

%d1%84%d0%bb%d0%b0e%d1%80_cr

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*