Гра «Крок за кроком» (робота із засудженими неповнолітніми)

IMG-0ce9f4b404db5a2082c235279a52fe64-V  В рамках профілактики ризикованої поведінки серед молоді, Деражнянський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді долучився до проведення гри «Крок за кроком», організованої районним сектором з питань пробації серед неповнолітніх, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

  Гра сприяє набуттю учасниками комплексу знань та формуванню у них навичок відповідальної поведінки щодо власного здоров’я, зокрема, прийняттю виважених рішень, усвідомленню проблем ВІЛ/СНІД та інших наслідків ризикованої поведінки, виробленню власного ставлення до широкого кола питань, пов’язаних зі здоровим способом життя.

  Під час гри увага акцентувалася на усвідомленні учасниками здоров’я як провідної загальнолюдської цінності, важливості дотримання гігієни у житті людини та взаємозв’язок гігієнічних навичок зі здоровим способом життя, Значна роль відводилася психотропним речовинам, як одному з найнебезпечніших факторів негативного впливу на здоров’я та життя людини. Було проаналізовано значення почуттів (дружба, закоханість, кохання) у житті людини, роз’яснено значення сексуальності в житті людини та розглянуто її різноманітні аспекти. Проаналізовано наслідки невідповідального ставлення людини до власного статевого життя (незапланована вагітність, аборт, ІПСШ тощо) та взаємозв’язки між безвідповідальним ставленням людини до власного здоров’я та ризикованою поведінкою.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*