ЗУПИНИМО ТОРГІВЛЮ ЛЮДЬМИ РАЗОМ!

  Згідно зі статистикою Організації з безпеки і співпраці в Євро­пі (ОБСЄ), торгівля людьми вийшла на третє місце за прибутками у міжна­родному злочинному світі. Перше і друге місця посідають торгівля зброєю і наркотиками. На сьогодні торгівля людьми дає мільйонні прибутки.

  У пошуках кращої долі тисячі людей їдуть в інші країни. Екс­порт «живого товару» здійснюється в Туреччину, Італію, Іспанію, Німеч­чину, балканські і скандинавські країни, Угорщину, Чехію, Грецію, Росію, ОАЕ, Ізраїль, США. Чоловіків експлуатують як будівельників, шахтарів, підсобних працівників. Дітей змушують ставати вояками, жебракувати, використову­ють у порноіндустрії. Дедалі тривожніших масштабів набуває торгівля дітьми, причому ця торгівля процвітає всередині самої України. Дитяча проституція — жахливий злочин проти дітей. Осіб будь-якої статі і віку використовують також для вилучен­ня і трансплантації органів.

  Не дивлячись на значну кількість інформації стосовно цього явища багато осіб, які постраждали від торгівлі людьми, не свідомі того, що те, що з ними трапилось, є злочином, а вони – потерпілими. Вони не знають про можливості захисту своїх прав та інтересів.

viber image  У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми.

  З нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми сьогодні, 27 липня Білогірським районним центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді проведено інформаційну акцію, метою якої є привернення уваги до проблеми торгівлі людьми.

5  Акція проходила на автовокзалі, місцевому ринку та парку. Під час акції фахівці центру інформували громадян, що проблема торгівлі людьми актуальна для України, особливо в цей нелегкий для країни час. Пояснювали, що ця проблема стосується не лише жертв сучасного рабства, але і кожного громадянина, який може потрапити в тенета кримінальних осіб чи організацій. А також, розповсюджували листівки і буклети профілактичного характеру. До акції долучився і Білогірський районний центр зайнятості, спеціалісти якого інформували населення про проблеми пов’язані із нелегальною трудовою міграцією.

23 46 78 10 15

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*