Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді інформує:

2022Чинним законодавством передбачено, що кожна сім’я, в якій народилася дитина, має право отримати державну допомогу при її народженні. Держава надає підтримку, але і залишає за собою право перевіряти цільове використання цих грошей.

Протягом дев’яти місяців 2021 року до міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді від Департаменту соціального захисту населення поступило 757 повідомлень про призначення державної допомоги при народженні дитини.

Спеціалістами Центру проведено вибіркові перевірки у 659 сім’ях, що складає 87% від загальної кількості повідомлень. До Департаменту соціального захисту населення подано пропозицію щодо припинення виплати допомоги одній сім’ї.

Отже, якщо ви подали заяву про надання допомоги від держави, будьте готові до того, що вас можуть перевірити. Не варто перешкоджати здійсненню перевірки: інформація буде подана до Департаменту соціального захисту населення, і як результат – вас очікує припинення виплат зазначеної допомоги.

Тому Центр доводить до відома усіх, хто отримав допомогу при народженні дитини чи буде отримувати:

  1. Будьте готові до того, що до вас прийде працівник Центру здійснити контроль за цільовим використанням коштів.
  2. У випадку, якщо ви будете перешкоджати здійсненню перевірки – інформація буде подана до Департаменту соціального захисту населення, і як результат – вас очікує припинення виплат вищезазначеної допомоги.
  3. Спеціалісти Центру виконують свої посадові обов’язки, тому просимо з розумінням поставитись до перевірки.

За більш детальною інформацією щодо здійснення перевірок звертатися до Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (вул. Шевченка, буд. 26, ІІІ поверх).

 

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*