“Круглий стіл” на тему “Особливості роботи з сім’ями в яких вчинено насильство”

7 грудня 2016 року в рамках проведення акції 16 днів проти насильства в сім’ї, в районному будинку  культури за сприяння управління соціального захисту населення відбулося засідання круглого столу на тему “Особливості роботи з сім’ями, в яких вчиняється насильство”.

Відповідно до постанови Міністерства юстицій України від 30 вересня 2009 року № 917/16933 «Про затвердження Інструкції щодо порядку взаємодії управлінь (відділів) у справах сім’ї, молоді та спорту, служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї дітей та молоді та відповідних органів внутрішніх справ з питань здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї»

На круглому столі заслуховували слідуючі питання:

1) Міжнародний та відчизняний досвід роботи правоохороних органів з сім’ями, в яких вчинено насильство. Доповідав: Янін Володимир, капітан поліції, в.о. начальника сектору превенції Деражнянського відділення поліції.

2) Психологічні особливості чоловіків — домашніх кривдників. Доповідала: Собко Анжеліка, головний спеціаліст УСЗН Деражнянської РДА.

3) Особливості роботи з жертвами насильства в сім’ї. Доповідав : Вовкотруб Юрій, фахівець із соціальної роботи І категорії, відділу соціальної роботи Деражнянського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

4) Комплексний підхід до роботи з дітьми — жертвами домашнього насильства. Доповідала: Григорчук Інна, головний спеціаліст служби у справах дітей Деражнянської РДА.

Учасники круглого столу ознайомилися із міжнародним досвідом вирішення проблем насильства в сім’ї.

На круглому столі учасники ухвалили резолюцію щодо покращення співпраці із державними установами, закладами освіти та громадських організацій  щодо роботи із сім’ями в яких вчиняється насильство.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be0417

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*