Міжнародний день волонтерів

1701770619102Міжнародний день волонтерів традиційно відзначають 5 грудня. Хоча в  Україні волонтерський рух розпочався ще в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів.

Волонтерство – це, в першу чергу, поклик душі. Особливо зараз, під час загарбницьких дій, роль волонтерів в країні і в світі  важко переоцінити. Адже ці люди разом із Захисниками пліч-о-пліч боронять нашу землю, допомагають громадянам України на окупованих територіях. Часто-густо, ризикуючи життям, рятують тих, хто потребує допомоги.

Волонтери – це одна з потужних рушіїв суспільства. Своєю відданою працею, підтримкою як матеріальною, так і фізичною, вони об’єднують людей у величезні групи задля спільного результату. Бо від загальних зусиль залежить, в першу чергу, життя. Слід зауважити, піклування і турботу збоку відчувають й  тварини. У сьогоднішній нелегкий час волонтери-добровольці дбають й про їхній комфорт та безпеку…

Тож з нагоди Міжнародного дня волонтерів, колектив Хмельницького обласного центру соціальних служб висловлює щирі слова вдячності усім, хто творить  добрі справи. Особлива подяка усім волонтерам Хмельниччини. Завдяки вашій турботі, внутрішньо переміщені особи знайшли на теренах області домівки, будучи забезпечені усім необхідним. Діти та сім’ї, які опинились у складних життєвих обставинах мають можливість отримати необхідну допомогу. Особи похилого віку та люди з інвалідністю отримують не тільки базові необхідні послуги, але мають і додаткову нагальну підтримку.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*