Насильство у сім’ї – важлива соціальна проблема!

Інформація і фото надані Хмельницьким міським центром соціальних служб

Існує поширений міф, що насильство в родинах – проблема тільки неблагополучних родин, і майже завжди сімейне насильство пов’язане з пияцтвом і бідністю. Однак, за деякими дослідженнями, це не зовсім так. Насильство властиве всім соціальним групам і не залежить від економічного становища родини загалом.
В Україні проблему домашнього насильства практично не вивчали. Тільки віднедавна теми насильства в родині стали предметом публічного обговорення. Щоб перемогти реальне зло, треба відкрито обговорити проблему та шукати шляхи вирішення. За даними Інституту соціологічних досліджень НАН України, 68 % жінок зазнають знущання в сім’ї, з них чверть «як правило» або «часто» потерпає від побоїв. Кожна десята дівчина зазнає постійного насильства.
Щороку в Україні з 25 листопада по 10 грудня проходить  Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка, в першу чергу, покликана привернути увагу громадськості до актуальних для  суспільства проблем: подолання сімейного photo_2023-12-04_15-26-08насильства, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, формування нетерпимого ставлення до насильства серед населення. Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
Саме тому рамках акції  фахівцями із соціальної роботи Хмельницького міського центру соціальних служб проведено інформаційно-просвітницьку роботу серед учнів Хмельницького ліцею №9, під час якої учні мали можливість поставити запитання та в бесіді із фахівцем дізнатися, як вести себе в тій чи іншій ситуації, щоб не стати жертвою насильства.
photo_2023-12-04_15-26-12photo_2023-12-04_15-26-15 photo_2023-12-04_15-26-19

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*