Що потрібно знати про домашнє насильство

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради

4 грудня 2023 року взображення_viber_2023-12-04_09-37-22-389 рамках проведення акції «16 днів проти насильства» відбулася групова консультація для осіб, які перебувають  на обліку  Шепетівського  районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації»  у Хмельницькій області. Участь  у заході взяли провідний інспектор  Шепетівського  районного сектору № 2 ДУ «Центр пробації у Хмельницькійзображення_viber_2023-12-04_09-37-23-857 області» Вадим Левченко, провідний фахівець із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Юлія Потюк, фахівець із соціальної роботи ГО «Центр реабілітації та відновлення» Євгенія Ткачук, юрист сектору «Ізяславського бюро правової допомоги» Шепетівського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Зоя Гонтарук.

зображення_viber_2023-12-04_09-37-23-419Юлія Потюк ознайомила присутніх із актуальністю проблеми насильства в сучасному суспільстві, основними проявами домашнього насильства, відповідальністю за вчинення насильницьких дій. Присутні почули, які види соціальних послуг можна отримати в КУ «ЦНСП»  як для осіб, що страждають від домашнього насильства, так і для кривдників.

Вадим Левченко зазначив, що на обліку Центру Пробації також перебувають особи, які вчинили насильство в сім’ї як до жінок, так і до дітей. На жаль, останнім часом пішла тенденція до збільшення випадків вчинення  домашнього насильства. Також наявні факти, коли вчинення домашнього насильства призвело кривдників до позбавлення волі.

Зоя Гонтарук повідомила про відповідальність осіб за вчинення домашнього насильства та спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству, можливість отримання правової допомоги  в секторі «Ізяславського бюро правової допомоги» Шепетівського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Євгенія Ткачук провела роз’яснювальну роботу про те, що діти, які є свідками домашнього насильства, автоматично прирівнюються до жертв насильницьких дій. Тому надзвичайно важливо навчитися стримувати власні емоції, показувати позитивний приклад для дітей, адже діти повністю переймають модель поведінки батьків.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*