Насильство в сім’ї – проблема суспільства

22290979_1651899674885380_1053617480_o  6 жовтня відбулася робоча нарада працівників Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Кам’янець-Подільського міськрайонного відділу з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

  Окрім планових питань соціальні партнери розглядали проблему насильства в сім’ї, покарання за нього та рецидив скоєння. У результаті було прийняте рішення посилити інформування громади з проблем насильства в сім’ї та посилити взаємодію між організаціями з метою попередження його рецидиву.

фото_нарада  Нажаль, жертви насильства, які живуть в одноманітній атмосфері, найчастіше не усвідомлюють, що насильство має циклічний характер і здійснюється за визначеною схемою, незалежно від того, коли це відбувається і хто приймає участь. Цикл насильства – це психологічний механізм стосунків між кривдником і жертвою. Від безкарності цикл може повторюватись частіше і з кожним разом ставати все сильнішим та призводити до летальних випадків.

  Нажаль у діючому законодавстві тільки фізичне та сексуальне насильство розглядається як злочин, проте карається за статтями, де термін «насильство» не вживається. Статистика ж щодо вчинення насильства ведеться тільки щодо психологічного та економічного його видів.

До відома.

  Протягом 1-3 кварталів цього року до Кам’янець-Подільського міського Центру СССДМ надійшли повідомлення стосовно 47 сімей, в яких вчинялося насильство або існувала загроза його вчинення. Усі сім’ї відвідано за місцем проживання, роз’яснено законодавство щодо відповідальності за вчинення насильства; проконсультовано щодо шляхів уникнення насильницьких дій – 118 членів сімей.

  Протягом цього ж періоду на обліку Кам’янець-Подільського міськрайонного відділу превенції перебувало 20 правопорушників, засуджених до адміністративних покарань за вчинення насильства в сім’ї.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*