Не дай СНІДу шанс!

IMG-b56a8a4c2fd7e824d93dcc5f4b46dc67-VЩорічно 1 грудня у світі відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день започатковано з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції, а також як день пам’яті жертв цього захворювання. Головна мета – звернути увагу суспільства на цю проблему, на те, яку серйозну загрозу для існування людства несе ця хвороба. Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка.  IMG-a38c070577213cfd2f27472f7bbc2575-V

У зв’язку з цим Деражнянський районний центр соціальних служб спільно із учнями та педагогом-організатором Деражнянського ліцею № 2, провів акцію «Не дай СНІДу шанс». Захід розпочався із того, що кожен мав змогу прикріпити червону стрічку як символ співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу. Учасники заходу обговорювали і розповідали про таємниці вірусу імунодефіциту людини, шляхи та фактори передачі, правила уникнення ризику захворювання та отримали інформаційні буклети. Також розгорнули 16- метрову червону стрічку, яка символізує солідарність проти стигматизації цих людей у суспільстві.

IMG-da3261ca081eef0fce56309f8e3050a7-VТакі заходи допомагають молоді до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, підвищити рівень обізнаності про хворобу, його профілактику, зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цього страшного захворювання та зробити правильний вибір. Профілактична робота сприяє формуванню навички здорового способу життя, подоланню страху, хибних стереотипів, упередженого ставлення до ВІЛ-інфікованих та прояву толерантної поведінки до людей, які живуть із цією недугою і… помирають наодинці з собою, наодинці зі світом.

 

 

        

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*