Тренінг «Ми за майбутнє без насильства»

IMG-cc071204eb39a9362c98fbc25ab53f9d-V Прояви насильства супрово     людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Ми вже звикли сприймати насильство як щось неминуче. Але ж прояви насильства порушують права людини, принципи вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч з нами, чи у нас в домі, в школі, на вулиці, ми можемо зупинити його. Іноді ми не усвідомлюємо , що втягнуті в коло насильства, бо можемо не знати, що певні насильницькі акти щодо нас порушують наші права, честь та гідність, не знаємо як захистити себе.

IMG-989f0751724c59b0269d23cfdb127c57-VВ рамках всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Деражнянським районним центром соціальних служб спільно педагогом-організатором Деражнянського ліцею № 2 був проведений тренінг «Ми за майбутнє без насильства». Діти були зацікавлені в обговоренні теми насильства та жорстокості, тому приймали активну участь, відповідали на запитання, аналізували життєві ситуації, в яких визначали хто є кривдником, а хто жертвою, шукали шляхи допомоги постраждалій дитині і дійшли висновку, що кожна людина має право жити вільно, у безпеці, відчуваючи тепло і любов, зробити все можливе, щоб залишити свій слід як взірець людяності і доброти. Кожен учасник отримав буклет «Мій улюблений світ без насильства» як пам’ятку про цей захід.

IMG-6f261f5c252bde76ef32fe3fb814a379-VБезумовно така форма роботи посіє в дитячих душах зерна поваги один до одного, до молодших та старших за себе, навчить задуматися над тим, який слід залишають в душі людини сказані неприємні слова чи зроблені негарні вчинки, як від образ, болю, приниження може зламатися кожна людина.

 

 

 

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*