Питання планування сім’ї ВІЛ-інфікованих жінок та організація профілактики небажаної вагітності і соціального сирітства

20171201_111633  Сучасні тенденції розвитку епідемії ВІЛ-інфекції в Україні, як і в світі, свідчать, що на тлі її «фемінізації», яка характеризується збільшенням частки ВІЛ-інфікованих жінок серед загальної кількості ВІЛ-інфікованих пацієнтів та статевого шляху передачі ВІЛ-інфекції, спостерігається подальше зростання кількості дітей, народжених ВІЛ-інфікованими жінками.

  Кількість ВІЛ-позитивних дітей, народжених ВІЛ-позитивними жінками, у 2017 р. становить понад 3000 осіб, а показник частоти передачі ВІЛ від матері до дитини складає 3,8%, що значно перевищує цей показник у розвинутих країнах (0-1%). Кількість дітей, народжених ВІЛ-інфікованими жінками, можливо суттєво зменшити, впроваджуючи ефективні заходи профілактики,

  Саме цій тематиці присвячений захід «Профілактика передачі ВІЛ від матері до дитини», який проведено з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в рамках акції “Знати, щоб жити” Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді при пологовому відділенні 01 грудня 2017 року.

20171201_122736

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*