Робота служби соціальної підтримки сімей

  Протягом 27 листопада — 1 грудня 2017 р. Деражнянським РЦСССДМ відвідано сім’ї, які проживають у на території Згароцької та Яблунівської сільської ради. Лише у Буцневі (Яблунівська сільська рада) проживає 8 сімей, в яких виховується 23 дитини, які стоять на обліку у Центрі, 5 із них — багатодітні.  На території Згароцької сільської ради таких сімей 7, в них виховується 24 дитини, з ких, теж, 5 багатодітних сімей.

20171128_094558  В ході роботи із сім’ями, надано консультації щодо підвищення виховного потенціалу батьків, попередження конфліктів у сім’ях, раціонального використання сімейного бюджету, працевлаштування з метою покращення сімейного добробуту. Надано рекомендації щодо догляду за дітьми та роз’яснено їх потреби у різному віці. Проведено профілактичні бесіди сім’ях, в яких має місце насильство, щодо попередження повторних випадків.

 У 1-й сім’ї перевірено використання допомоги при народженні дитини.

  Сім’ям, які того потребували, надано гуманітарну допомогу (речі, що були у вжитку), зібрану працівниками центру.

  Слід відмітити активну співпрацю Центру із сімейним лікарем с Згарок, В. Онуфрійчук,  та завідувачем ФАПом, Н. Білою. Вони щоразу долучаються до візитів у сім’ї, оглядають членів сімей, дають рекомендації молодим мамам щодо догляду за дітьми. А  потребі усіх запрошують на огляд на ФАП. Вони завжди “тримають руку на пульсі”, оперативно вирішують поточні проблеми, а при потребі інформують Центр.

20171128_10164420171128_102225

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*