Повноцінний розвиток дитини та причини його затримки

У Хмельницькому обласному центрі соціальних служб в черговий раз відбулося навчання для кандидатів у прийомні батьки, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників. Традиційно  тренери – заступник директора Центру  Наталія Мельник та начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи та навчальних заходів  Наталія Гонта.

Проаналізувавши «Стежки втрат» – минулу тему, розпочали мову про  повноцінний розвиток дитини  та причини його затримки. Наталія Володимирівна  презентувала  складові розвитку дитини за допомогою  формули «Колесо життя». Вона зазначила, що будь-яка  особистість  розвивається за  вісьмома критеріями, а це свідчить про те, що усі люди перебувають у стані розвитку не залежно від віку.

Назвавши вісім етапів розвитку – «Довіра-Не довіра», «Автономія-Сором», «Ініціатива-Почуття провини», «Праця. Почуття гідності-Почуття неповноцінності», «Ідентичність-Плутання ролей», «Рання зрілість», «Продуктивний вік», «Пізня зрілість»,  Наталія Валентинівна  розказала про важливі надбання, які закладаються на певному «щаблі».

20221209_12142320221209_105058

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*