Популяризація сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в м. Кам’янці-Подільському

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування… Як часто ми чуємо історії про їх життя в інтернатних закладах та про те, що вони мріють про сім’ю. На сьогоднішній день в Україні функціонує декілька форм сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу.

Популяризація останніх форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування покладена державою на систему центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Кам’янець Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в даному напрямку тісно співпрацює з міським центром зайнятості.

Так, 17 серпня 2016 року, у рамках семінару міського центру зайнятості «Жінка на ринку праці» головний спеціаліст відділу соціальної роботи КПМЦССССДМ Гомілко Н.Д. провела інтерактивне заняття для безробітних жінок на тему: «Прийомна сім’я. Дитячий будинок сімейного типу».

Під час заняття учасники:

– ознайомились з інформацією про прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу;

– з’ясували, що потрібно для того, щоб взяти на виховання дитину;

– які діти влаштовуються в прийомні сім’ї;

– хто може бути прийомними батьками;

– якими пільгами користуються прийомні сім’ї.

Спеціаліст КПМЦСССДМ навела присутнім статистичні дані щодо прийомних сімей, які функціонують в нашому місті, та акцентувала увагу на мотивації батьків, які створюють прийомні сім’ї. Кожен учасник заходу отримав інформаційні матеріали щодо функціонування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

За більш детальною інформацію щодо створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу у місті Кам’янці-Подільському звертатися до Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: вул. Шевченка, буд. 26 (ІІІ поверх), тел. 91429.

фото_семiнар

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*