Продовжуємо співпрацю з обласним центром занятості

IMG_20211215_14541615 грудня 2021 року заступник директора Хмельницького обласного центру соціальних служб Наталія Мельник взяла участь у  ZOM –конференції з представниками територіальних центрів занятості  Хмельниччини щодо інформування  «Про послугу патронату».

За словами Наталії Мельник, патронат – це соціальна послуга, яку надають дитині, поки фахівці соціальних служб працюють з її батьками. Це означає, що процес розлучення із сім’єю буде для неї менш травмуючим. Адже послуга патронату надається в домашніх умовах, є короткотривалою (до 6 місяців) та орієнтована на потреби дитини. 

Патронатні вихователі здійснюють догляд, виховання та реабілітацію дитини та водночас підтримують зв’язок з рідними.

IMG_20211215_145430Наталя Валентинівна поінформувала присутніх, що  на Хмельниччині створена перша патронатна родина та на даний час в Хмельницькому обласному центрі соціальних  служб проходять навчання кандидати в патронатні вихователі.

Вона звернула увагу присутніх слухачів, що мешканці Хмельниччини можуть стати патронатними вихователями,  якщо:

є громадянином України, має вік від 35 до 60 років (для жінки) та від 35 до 65 років (для чоловіка);

сім’я зареєстрована у шлюбі та проживає на спільній житловій площі;

стан здоров’я дозволяє забезпечувати догляд та виховання дітей;

є позитивний досвід виховання власних дітей;

відсутня судимість;

один із членів сім’ї не поєднує роботу патронатного вихователя з іншою трудовою діяльністю.

IMG_20211215_150232Для цього бажаючим необхідно пройти спеціальний курс навчання, а це 12 занять, та отримати довідку за результатами навчання.  Зарплата вихователя становить п’ять прожиткових мінімумів,  кошти на виховання дитини – два прожиткових мінімума (прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць  з 1 грудня — 2 393 гривні – ред.).

За детальнішою інформацією щодо запровадження патронату або можливості стати патронатним вихователем необхідно звертатися до Хмельницького обласного центру соціальних служб за телефоном (0382)76-55-58.

Наприкінці свого виступу Наталія Мельник подякувала керівництву обласного та міського центрів занятості за співпрацю .

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*