Розвиток соціальних послуг в територіальних громадах з догляду на професійній основі

IMG_20211215_093114Сьогодні,15 грудня 2021 року, відбулось щотижневе навчання для соціальних працівників територіальних громад області. Розглядом стало прийняття Постанови КМУ від 06 жовтня 2021 р. № 1040 про «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі».

Метою прийняття цієї Постанови, як зазначила заступник директора Хмельницького обласного центру соціальних служб Наталія Мельник , є “деінституалізація інтернатів”. Розвиток соціальних послуг в територіальних громадах з догляду на професійній основі, на її думку , має дозволити дітям та дорослими з інвалідністю і людям похилого віку залишатися вдома, а не жити у спеціалізованих закладах.IMG_20211215_093306

IMG_20211215_093216Разом з начальником відділу методичного забезпечення соціальної роботи та навчальних заходів Наталією Гонтою було детально обговорено та проаналізовано три етапи організації надання фізичними особами соціальних послуг з догляду на професійній основі. За словами Наталії Володимирівни  першим етапом є підготовка та перепідготовка фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності. Другим етапом є звернення особи, яка потребує надання соціальних послуг з догляду на професійній основі та третій з організації надання фізичними особами соціальних послуг з догляду на професійній основі.

IMG_20211215_093306Наталія Мельник зупинилась на детальному аналізі  визначення потреб в наданні соціальних послуг з догляду фізичними особами з урахуванням соціально-демографічної ситуації в територіальних громадах, кількість отримувачів державних допомог та компенсацій на догляд .

Другим питанням навчання було приділено особливу увагу присутніх підготовці та здачі  річної звітності. 

Далі буде…..

 

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*