Робота по вирішенню проблем сімей району

1  Робота по вирішенню проблем сім’ї, де батьки не можуть їх вирішити самостійно, без сторонньої підтримки, вимагає міжвідомчої співпраці, формування у кожному окремому випадку команди з представників різних підрозділів виконавчої влади, місцевого самоврядування, для вирішення ключових проблем сім’ї, тому в кабінеті заступника голови райдержадміністрації Заряни Попадіної, сьогодні, за участі працівників служби у справах дітей райдержадміністрація та центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді і голови Коржовецької сільської ради Дідух Валентини відбулося обговорення ситуації що склалася в молодій сім’ї жителів с.Коржівці.

50910846_2605451309740072_4086469289731686400_n  Напередодні у батьків, які не перебувають у шлюбі народилася донька, що знаходиться у пологовому відділенні Деражнянської районної лікарні. Мати дитини 1990 року народження, нещодавно була позбавлена батьківських прав відносно трьох дітей, які зараз виховуються у прийомній сім’ї. Станом на сьогодні самостійно мати та її цивільний чоловік не можуть навіть зареєструвати дитину, так як, мати перебуває у шлюбі з попереднім чоловіком. Ситуація в родині не сприяє тому, щоб новонароджену дитину було випасано додому, адже мати з біологічним батьком дитини не створили належних умов для новонародженої доньки. Самі усвідомлюють це, та з їх слів, не можуть самостійно подолати вказані обставини.

  Тому, з метою попередження вилучення дитини з родини, соціальні служби запропонували їм влаштувати матір з новонародженою дитиною в Державний заклад «Хмельницький обласний центр матері та дитини», терміном на один місяць, а батькові за цей час облаштувати будинок до повернення матері з дитиною, а також придбати необхідні речі для новонародженої.

  За підсумками годинного обговорення проблеми сім’ї усі члени наради сподіваються, що мати, яка оступилася у вихованні своїх трьох старших дітей, та новоспечений батько, для якого це перша дитина, оцінять вжиті заходи, та докладуть власних зусиль, щоб їх новонароджена донечка виховувалась у повноцінній сім’ї.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*