Установча нарада для фахівців із соціальної роботи та соціальних педагогів Старокостянтинівського району

1  24 січня 2019 року Старокостянтинівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовано та проведено установчу нараду з соціальними педагогами та фахівцями із соціальної роботи району. Метою наради було визначення основних напрямків роботи у цьому році.

  Пріоритетними напрямками є соціальна робота з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, з сім’ями, у яких зафіксовано випадки домашнього насильства, з внутрішньо-переміщеними сім’ями, з учасниками АТО/ООС. Також важливим напрямком роботи є контроль за цільовим використанням державної допомоги при народженні дитини та допомоги одиноким матерям.

clip_image002  Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Романюк зазначила про необхідність контролю за сім’ями, що перебувають у складних життєвих обставинах, належного догляду за дітьми з метою попередження соціального сирітства.

  Начальник відділу соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї., дітей та молоді Ірина Гусар опрацювала з присутніми порядок здійснення соціального супроводу сімей в СЖО та надання соціальних послуг пільговим категоріям сімей на загальних підставах.

  Начальник служби у справах дітей Лариса Пилипчук повідомила, що в зоні особливої уваги – опікунські сім’ї, а тому соціальним педагогам та фахівцям із соціальної роботи необхідно приділяти належну увагу цій категорії сімей щодо вивчення їх потреб, проблем, а саме: чи забезпечені діти, які виховуються в таких сім’ях, всім необхідним, чи заплановано опікунами проведення оздоровлення для підопічних, чи здійснені всі необхідні дії щодо захисту житлових та майнових прав підопічних.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*