Робота служби соціальної підтримки сімей

  Протягом 03 — 07 вересня 2018 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках діяльності спеціалізованого формування “Служба соціальної підтримки сімей” здійснено виїзди на територію Шпичинецької та Галузинецької сільських рад.

20180906_125543_resized_1  В с. Теперівка (Шпичинецька сільська рада) відвідано 3 сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах. Спільно із завідувачкою ФАПу відвідано багатодітну сім’ю з новонародженою дитиною. Фельдшер оглянула немовля, дала рекомендації щодо його догляду. Фахівці центру перевірили наявність одягу, засобів гігієни та предметів побуту, необхідних для малюка. Проконсультували щодо реєстрації народження та місця проживання дитини. Інформували щодо потреб дітей різного віку.

  Також відвідано сім’ю, де батьки перебували у конфлікті із законом. З’ясовано, що наразі обоє батьків працюють. Сім’я утримує підсобне господарство. Діти відвідують школу. Скарг від односельців на поведінки батьків немає.

  Крім того, відвідано багатодітну сім’ю, я якій батько здійснює службу за контрактом  в ООС.

20180906_134248_resized_1  Спільно із сільським головою відвідано 6 сімей в яких виховується 15 дітей, що проживають на території с. Галузинці. Перевірено готовність дітей шкільного віку до початку навчального року. 3-м сім’ям, які потребували надано гуманітарну допомогу.

  В ході роботи із сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, особливу увагу приділено змінам у законодавстві щодо відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків. Фахівцями центру надано консультації щодо підвищення виховного потенціалу батьків, попередження конфліктів у сім’ях, раціонального використання сімейного бюджету, працевлаштування з метою покращення сімейного добробуту та дотримання правил пожежної безпеки.

20180906_131958_resized_1 IMG_20180515_094453

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*