Робота служби соціальної підтримки сімей

20181217_123148_rmedited  Протягом 10 — 14 грудня 2018 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках діяльності спеціалізованого формування “Служба соціальної підтримки сімей” здійснено виїзди у Богдановецьку, Згароцьку, Копачівську та Шпичинецьку сільські ради.

  Усі сім’ї було відвідано спільно із представниками органів місцевого самоврядування та медичними представниками.

  Завдяки злагодженій співпраці центру з сільською радою, завідувачем ФАПом та сімейним лікарем, намітилася тенденція до покращення ситуації у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах. Фахівцями центру спільно із сільським головою та сімейний лікарем відвідано 5 сімей, в яких виховується 12 дітей. Перевірено використання допомоги при народженні дитини в 1 сім’ї.

20181217_123244_rmedited  На території Копачівської сільської ради проживає 1 сім’ї, яка перебуває у складних життєвих обставинах, в якій виховується 1 дитини. Оскільки батьки раніше були позбавлені батьківських прав за попереднім місцем проживання, органами місцевого самоврядування приділяється багато уваги цій сім’ї аби попередити вилучення дитини.

  Село Теперівка Шпичинецької сільської ради є селом, де проживає чи не найбільша кількість молодих сімей по відношенню до загальної кількості населення. Завідувач ФАПом завжди тримає ситуації під контролем у сім’ях з дітьми, перевіряє інформацію, яка надходить із різних джерел, у разі потреби, інформує центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. В ході планового відвідування сімей, фахівцями центру та фельдшером попереджено ситуацію, яка могла б становити загрозу здоров’ю дитини. Викликано швидку допомогу, яка доставила маму з хворою дитиною до дитячого відділення центральної районної лікарні.

  З метою оперативного реагування на повідомлення про випадок домашнього насильства, відвідано та проведено відповідну роботу із сім’єю, що проживає у с. Богданівці. З’ясовано причини вчинення насильства, роз’яснено норми діючого законодавства щодо покарання осіб, які вчиняють насильство та підтримки його жертв, надано психологічну допомогу особам, які постраждали від домашнього насильства. 

  Також проведено відповідну роботу спільно з управлінням соціального захисту населення з 5 сім’ями, які проживають у м. Деражня.

  Під час бесід із сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, надано консультації щодо особливостей потреб дітей різного віку, підвищення виховного потенціалу батьків, попередження алкоголізму, попередження конфліктів у сім’ях та домашнього насильства, раціонального використання сімейного бюджету, працевлаштування з метою покращення сімейного добробуту, дотримання санітарно-гігієнічних норм проживання. Наголошено на зміни у законодавстві щодо відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*