Родина – основа нашого суспільства!

Родинне виховання – це природна і постійно діюча ланка у вихованні та житті дитини, яке не завжди успішне. На нього впливають негативні явища, які мають неповні сім’ї, погані житлові умови, недостатнє матеріальне забезпечення та слабкість педагогічної позиції батьків. Тому працівники Шепетівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надають соціальні послуги тим сім’ям та особам, які їх найбільше потребують.

З метою надання методичного допомоги, консультацій родинам, спеціалістами центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 09.02.2016 року було проведено виїзд в населені пункти району с. Романів, с. Корчик, с. Хутір. Відвідано 5 сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, вивчено потреби одної сім’ї учасника АТО, у 9 сімей здійснено перевірку цільового використання державної допомоги при народженні дитини. Обстеженні соціально-побутові умови сімей.

а

З сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах, проведено бесіди щодо формування навичок самообслуговування, догляду та виховання дітей, забезпечення членів сім’ї належним одягом та продуктами харчування, стан ведення домашнього господарства, наголошено на дотриманні правил протипожежної безпеки. За результатами обстеження умов проживання 9 сімей, в яких здійснювалася перевірка цільового використання державної допомоги при народженні дитини, виявлено, що кошти використовуються батьками раціонально, придбані всі необхідні речі першої необхідності, меблі для повноцінного проживання сімей з дітьми, батьки володіють основними навиками догляду за дітьми.
Членам родини учасника АТО було надано психологічну підтримку, проведено бесіду, обговорено питання щодо створення позитивного мікроклімату у сім`ї, для полегшеної адаптації їх члена родини після повернення із зони АТО.

б

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*