САМОДОПОМОГА ПЛЮС (SELF-HELP PLUS, SH+) – 2024

20240130_120708 У Хмельницькому обласному центрі соціальних служб сьогодні, 30.01.2024 року, розпочався триетапний  груповий навчальний курс управління стресом для дорослих САМОДОПОМОГА ПЛЮС (SELF-HELP PLUS, SH+). Він проводитиметься у рамках реалізації загальнодержавної програми ментального здоров’я, яка впроваджується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Організатор і тренер онлайн-заходу – заступниця директорки ХОЦСС 20240130_120754Наталія Мельник, зауважила, що навчання проходитимуть спеціалісти територіальних громад, які в майбутньому планують стати фасилітаторами цієї настанови.

«Це мультимедійний курс самодопомоги у боротьбі зі стресом, розроблений ВООЗ, який  проводитиметься протягом п’яти тижнів. За цей час учасники зможуть спробувати себе у ролі фасилітаторів. Попередньо набуті знання присутні проявлятимуть в практичній діяльності. Крім того,  усі, хто пройде триденне навчання, отримає «ТРЕНЕРСЬКУ ВАЛІЗУ». – сукупність20240130_120819 упорядкованої інформації  у вигляді двох посібників та розгорнуті картки. До речі, до навчального курсу додаються флешка і портативна колонка, за допомогою яких фасилітатори впроваджуватимуть САМОДОПОМОГА ПЛЮС (SELF-HELP PLUS, SH+)», – заначила тренерка.

Слід зазначити, що курс підходить для всіх випадків, коли є групи населення, що постраждали від вкрай несприятливих умов. Його можна використовувати  для подолання стресу у дорослих. Також Наталія Мельник наголосила, що використовуючи формат самодопомоги, майбутні фасилітатори за жодних обставин! не можуть давати людям поради і виступати у ролі лікарів чи психологів.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*