Семінар з питань запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми

  Торгівля людьми – це особливо тяжкий злочин, жертвами якого може стати кожен з нас. Проте, з кожним роком все більше українців виїзджають за кордон у пошуках роботи та кращої долі.

Exif_JPEG_420  13 жовтня 2017 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі районного центру зайнятості населення проведено семінар для безробітних осіб з питань запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми.

  Під час семінару були розкриті теми: торгівля людьми — актуальна проблема сьогодення, нелегальне працевлаштування, стадії торгівлі людьми, групи ризику торгівлі людьми, наслідки торгівлі людьми, національне та міжнародне законодавство в сфері протидії торгівлі людьми. Крім того, учасники семінару переглянули відеоролик “Життя на продаж”, у якому репрезентована тема рабства й експлуатації праці в сучасному суспільстві. У контексті обговорення сюжету кожний мав змогу висловити свою думку щодо актуальності цієї проблеми для українського суспільства та отримати відповіді на питання, що стосуються попередження торгівлі людьми та легального працевлаштування.

  Також, учасники семінару ознайомились номерами телефонів національної телефонної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів:  (0800-50-55-01, 527 (безкоштовно для абонентів (Київстар, Vodafone UA, Life)), благодійного фонду «Карітас Хмельницький УГКЦ» (067-557-21-28), благодійного фонду “Кснена” (067-22-34-185), управління соціального захисту населення (2-24-31), центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (2-28-86). Отримали інформаційні буклети і листівки.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*