«Сучасна сім’я: нові виклики»

12 травня 2016 року у читальному залі відбулася подіумна дискусія «Сучасна сім’я: нові виклики» (до Міжнародного дня сім’ї). Організаторами виступили міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Островського.

Захід проходив з метою поглиблення розуміння ролі сім’ї як хранительки людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинника стабільності  і розвитку.

На сучасному етапі розвитку суспільства перед сім’єю постали нові виклики, пов’язані з найгострішими соціальними проблемами: глобалізація, стрімкий науково-технічний прогрес, автоматизація, роботизація тощо. Як це впливатиме на створення та функціонування сімї, чи потрібно і можливо усвідомлено підготуватись до одруження, які засоби допоможуть це зробти найкраще –  про це дискутували студенти вищих навчальних закладів міста та  запрошені на захід о. Андрій – священик Української православної церкви; Віктор Долгов – лікар-генетик міського перинатального центру; Віталій Марценюк – громадський активіст і волонтер, організатор і тренер занять по підготовці молоді до шлюбу; Антоніна Віговська – практичний психолог міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. У заході також взяли участь актори народного аматорського театру «Дзеркало» Хмельницького міського будинку культури під керівництвом Дмитра Гусакова. Сценкою із нової п єси «Балаган» актори театру продемонстрували присутнім що справжні почуття не вимірюються матеріальними цінностями; відбулася презентація книжкової виставки «Молодь. Сім’я. Майбутнє».

Загал_не_фото_заходу

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*