У м. Кам’янці-Подільському відбулося засідання «круглого столу» з питань соціальної підтримки осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

13 травня 2016 року, на виконання розпорядження міського голови м. Кам’янця-Подільського від 05.05.2016 №239-р «Про відзначення в місті Дня матері та міжнародного дня сім’ї» Кам’янець-Подільським міським Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено засідання  «круглого столу» на тему: «Соціальна підтримка осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються у вищих учбових закладах міста Кам’янця-Подільського».

У засіданні взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення, служби у справах дітей, міського центру зайнятості, центру з надання безоплатної правової допомоги, науковці Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка, а також заступники керівників ВУЗів з виховної роботи та інші уповноважені їх представники.

В ході роботи було обговорено стан забезпечення державних гарантій на місцевому рівні, підняті питання соціально-правового забезпечення, оздоровлення, працевлаштування, доступу до соціальних послуг осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Особливо жваво учасники обговорювали питання соціально-психологічної адаптації студентів цієї категорії до самостійного життя, у тому числі до умов навчання у вищому навчальному закладі. Представники ВУЗів активно включилися живу дискусію, наводячи життєві приклади з досвіду роботи.

Наприкінці засідання спеціалісти Центру СССДМ презентували «Орієнтовну програму адаптації осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до самостійного життя».

За результатами роботи «круглого столу» була схвалена Резолюція, в якій його учасники висловили сподівання, що тільки об’єднані зусилля усіх зацікавлених сторін допоможуть соціалізувати дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа та підготувати їх до самостійного життя з використанням власних засобів та можливостей.

DSCF1004_cr DSCF0939_cr

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*