У м. Кам’янці-Подільському продовжує роботу група взаємо-підтримки прийомних сімей

З 10 по 15 травня, на виконання розпорядження міського голови м. Кам’янця-Подільського від 05.05.2016 №239-р «Про відзначення в місті Дня матері та Міжнародного дня сім’ї», в місті Кам’янці-Подільському проводиться щорічний комплекс заходів, приурочених до Дня матері та Міжнародного дня сім’ї. В рамках проведення цих заходів, Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить роботу з популяризації альтернативних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

На сьогодні у нашому місті функціонує 7 прийомних сімей, в яких виховується 8 прийомних дітей. Одна прийомна родина утворилась у квітні 2016 року.

Саме у зв’язку з тим, що почала функціонувати нова прийомна сім’я, 11 травня, була проведена група взаємопідтримки для прийомних батьків. Метою заходу є допомога кожного учасника групи самому собі, перебуваючи в колі людей з аналогічними проблемами та обставинами життя, завдяки обміну думками чи новою корисною інформацією, емоційній взаємопідтримці. А так як деякі сім’ї у нас функціонують вже понад 10  років і пройшли всі етапи становлення прийомної сім’ї, тому можуть поділитись власним досвідом з іншими учасниками та, можливо, попередити виникнення певного роду проблем. В подальшому групи взаємо-підтримки будуть проводитись  щомісяця.

Також Центр активно працює в напрямку популяризації сімейних форм виховання: проводяться семінарські заняття та розповсюджуються інформаційні листівки з питань створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу серед різних категорій населення нашого міста.

Спеціалісти Центру мають надію, що саме завдяки просвітницькій роботі, в нашому чудовому місті щороку кількість прийомних сімей буде зростати, а щасливих дітей буде ставати тільки більше.

банер_ПС

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*