У Кам’янець-Подільський міській раді обговорили стратегію здійснення діяльності в напрямку правової освіти населення

aaeb70fa4e8af627003f501fa727620a_XL  20 червня у місті Кам’янці-Подільському відбулося засідання міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. Про свою роботу в цьому напрямку розповіли представники різних підрозділів міської ради.

  Зі слів голови міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, керуючої справами виконавчого комітету, Яни Мельничук, інформування кам’янчан стосовно питань правового характеру здійснюється завдяки висвітленню їх на сайті міської ради, шляхом особистих звернень мешканців, через поширення новин інформаційного характеру у ЗМІ та співпраці спеціалістів різних підрозділів.

32  Від Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у склад ради входить юрисконсульт, Яна Арнаутова.

  Під час засідання Яна Олександрівна доповіла членам ради про роботу Центру у правовому напрямку протягом першого півріччя 2019 року.

  Протягом цього періоду юрисконсульт залучався здійснення соціального супроводу 58 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

  За юридичними консультаціями звернулося 32 мешканця міста, які мають ознаки складних життєвих обставин, і, яким було надано 73 консультації з правових питань. Надано сприяння у складанні 12 заяв, у тому числі позовних.

  Перенаправлено до Кам’янець-Подільського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги 8 громадян.

  Проведено 3 заходи з юридично-правової освіти, за запитом установ та організацій, які працюють із соціально-вразливими категоріями населення: міського центру зайнятості, багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру та дитячого оздоровчого закладу «Дністровська чайка».

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*