У Хмельницькому розпочалось навчання з підготовки кандидатів у сімейні форми виховання

У Хмельницькому обласному центрі соціальних служб відбуваються навчання для1702029077680 патронатних вихователів, прийомних батьків і усиновлювачів, опікунів/піклувальників. Проводять його сертифіковані тренери – представники  обласного центру соціальних служб Наталія Мельник, Наталія Гонта та Тетяна Яцух.

Тетяна Власюк, директорка обласного центру соціальних служб, бажаючи успіху групі кандидатів і тренерам, на початку заходу наголосила на його важливості. Адже наважитись на участь у навчанні, аби згодом змінити на краще долі дітей, котрі перебували у закладах інституційного догляду, не просте рішення…

Також Тетяна Власюк додала, що сьогодні громадяни країни переживають складні часи, а особливо важко дітям, котрі втратили батьків. «Дякую за бажання виховувати дітей, котрим подаруєте нову і щасливу родину», – сказала посадовиця.

Ведучі навчання зауважили, що під час тренінгів, учасники вивчатимуть теми, що стосуються чинного законодавства, різні форми виховання. Розбираючи терміни і тлумачення травми, прив’язаності, жорстокого поводження, говоритимуть про виховання дитини, котра прийде в родину.

Також протягом запланованих тренінгових занять присутнім передаватимуть спеціальні знання, які допоможуть батьківській команді долати труднощі у спілкуванні з дитиною.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*