Щодо організації роботи із демобілізованими учасниками АТО та членами їхніх сімей

26 січня 2016 року працівники Ізяславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді взяли участь у семінарі-нараді для соціальних робітників Ізяславського територіального центру.  Одним із питань, яке розглядалося на засіданні, було організація роботи із демобілізованими учасниками антитерористичної операції та членами їхніх сімей.

На початку наради заступник голови Ізяславської райдержадміністрації Володимир Левченко наголосив на необхідності тісної взаємодії суб’єктів із соціальної роботи з метою надання якісної та адресної допомоги для учасників антитерористичної операції.

Директор Ізяславського РЦСССДМ Світлана Косовська надала детальні роз’яснення щодо заповнення соціальних паспортів потреб демобілізованих учасників антитерористичної операції. Також вона ознайомила присутніх із пільгами, які існують для учасників бойових дій, зокрема щодо постановки на квартирний облік та отримання житла, медичного обслуговування, оздоровлення дітей членів родин учасників АТО та безкоштовного харчування у школах Ізяславського району тощо.

Важливим аспектом у вивченні потреб та складанні соціальних паспортів учасників антитерористичної операції є з’ясування питання щодо наявності/відсутності дров для опалювання будинків, особливо у сільській місцевості. Тому було наголошено на необхідності включення сільської громади для надання допомоги чоловікам, які повернулися додому зі Сходу, та їхнім родинам.

Начальник відділу соціальної роботи РЦСССДМ Юлія Гаврилюк зробила співставлення списків демобілізованих учасників АТО, наданих Ізяславським районним військовим комісаріатом, та списками соціальних робітників сільських рад Ізяславського район. Для того, аби отримати максимальну інформацію щодо учасників антитерористичної операції та надавати їм всебічну підтримку, дійсно потрібно підключати і сільські ради, і районний комісаріат, і громадські організації.

 В ході семінару-наради Сергій Глеба, заступник головного лікаря Ізяславського ЦПМСД, розповів про медичне обслуговування та санаторно-курортне оздоровлення учасників АТО та їхній дітей.

Голова громадської організації «Спілки ветеранів учасників АТО» Володимир Павлюк наголосив про співпрацю та надання волонтерської допомоги демобілізованим учасникам АТО та їх сім’ям.

  

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*