Юрисконсульт Кам’янець-Подільського міського Центру СССДМ інформує

Юрисконсульт1  З початком онлайн консультування юрисконсульта, на сторінку Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді поступають запитання юридично-правового характеру. Деякі з них  досить подібні та пов’язані із дією карантину на території України. Одне з них: «Чи діє карантин для споживчого кредиту?»

  Відповідає юрисконсульт Центру Яна Арнаутова.

  17 березня 2020 року до Закону України «Про споживче кредитування» (далі – Закон) було внесено зміни, якими полегшено кредитне навантаження на позичальників.

  Відтепер Законом встановлено, що споживач звільняється від відповідальності (тільки від сплати штрафів та пені) перед кредитодавцем за прострочення зобов’язань за договором про споживчий кредит, у період з 1 березня по 30 квітня 2020 року, а збільшення процентів за користування кредитом можливе лише в тому разі, якщо це прямо визначено кредитним договором.

  Проте, споживач зобов’язаний буде виконати взяті на себе обов’язки по споживчому кредиту, тобто виплатити як тіло кредиту, так і відсотки, після зняття карантинних обмежень.

  Також, деякі банки надають «кредитні канікули» або проводять реструктуризацію кредиту. Про умови їх отримання потрібно особисто зв’язатися із банком онлайн або по телефону.

  Нагадуємо, що у разі появи потреби у консультуванні напишіть нам приватне повідомлення на сторінку «Міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» в Facebook за посиланням https://www.facebook.com/kpmcsssdm/  з зазначеним видом та бажаним часом консультування (з 10.00 по 13.00). Решта деталей наші спеціалісти з вами узгодять у форматі приватних повідомлень. 

  Також, консультуйтесь за робочим телефоном (03849) 9-14-29.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*