Як вберегти себе…

Всесвітній день боротьби  зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.

Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно 1 грудня. Він став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і важливою можливістю для підвищення рівня обізнаності, вшанування пам’яті тих, хто пішов з життя та святкування здобутків, таких як розширення доступу до лікувально-профілактичних послуг. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це можливість дізнатися про факти щодо ВІЛ-інфекції і втілити знання у практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших та лікувати тих, хто живе з ВІЛ, відверто, з повагою та розумінням.

 Щодня у світі інфікується понад 6 тисяч осіб.  Нерідко це відбувається через незнання шляхів передачі ВІЛ інфекції і методів захисту від неї. Недостатня обізнаність сприяє поширенню міфів. Так 79% українських дівчат (віком від 15 до 19 років ) вірять, що на СНІД можна захворіти  внаслідок наврочення, що ВІЛ передається комарами, що здорова на вигляд людина не може бути інфікованою. Лише 10% опитаних знають, як захиститися від ВІЛ.

 З метою розповсюдження даних про ВІЛ/СНІД працівниками Ярмолинецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та районного відділу кримінально-виконавчої інспекції проведено профілактичний захід « Як вберегти себе» з особами, які засуджені до покарань, без позбавлення волі.

Молодим особам продемонстровано відеоролики: «Вірус-вбивця» та «Він, Вона…». Надано інформацію про шляхи передачі ВІЛ, як вберегти себе від інфікування, методи лікування та права ВІЛ-інфікованих людей.

Сподіваємось наша зустріч нікого не залишила байдужим і кожен замислиться про свій спосіб життя. Адже життя – це найцінніше, що є в людини.

img_1276

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*