Заходи щодо протипожежної безпеки в сім’ях району

Зважаючи на збільшення випадків загибелі дітей під час пожеж в Україні, з метою запобігання пожежам та підвищення рівня знань населення правил пожежної  безпеки, особливо в тих сім’ях, які мають неповнолітніх дітей і перебувають в складних життєвих обставинах спеціалістами та фахівцями із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з працівниками Шепетівського районного сектору  Державної служби надзвичайних ситуацій протягом зимового та весняного періоду проводиться інформаційно – просвітницька робота серед населення району по запобіганню випадкам безпечного поводження з вогнем.

     Практично всі пожежі (за винятком тих рідкісних випадків, коли відбувається природне самозаймання) виникають в результаті халатності людини, саме дорослі створюють пожежонебезпечні ситуації залишаючи дітей без нагляду, тому необхідно не ігнорувати правила пожежної безпеки, – вони написані самим життям. Пожежу легше попередити, ніж загасити. Найцінніше – здоров’я дитини. Часто, втягуючись в кругообіг повсякденності, ми забуваємо про те, скільки несподіваних небезпек підстерігає людину на життєвому шляху. Дитяча безпечність і незнання часто призводять до трагедії.  Більшість людей гинуть при пожежах не від опіків, а від отруєння продуктами горіння і димом. Дотримання елементарних правил дозволить уникнути трагедій, зберегти людські життя і природу.

       З метою розширення знання про пожежну безпеку, надання поняття про те, що повинна знати кожна людина, потрапляючи в екстремальну ситуацію, правила поведінки під час виникнення  пожежі, про що повинна знати кожна людина, коли виникла пожежа, що треба знати і вміти, щоб вберегти своє життя, як правильно поводитись з вогнем вдома, на природі протягом І кварталу 2016 року працівниками районного центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молодівідвідано та попереджено про необхідність дотримання правил протипожежної безпеки 48 сімей (молоді сім’ї, сім’ї з неповнолітніми дітьми,  сім’ї в кризових ситуаціях). Роздані пам’ятки дотримання правил протипожежної безпеки. 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*