Психологічна допомога породіллям

1677573525463Під час війни психіка людини  не залежно від віку і статі перебуває в напруженні. Дорослі і діти по-різному  реагують на ситуації, які складаються навколо.  Коли й знаходяться у безпеці, можуть отримати стрес…  Жінки, які нещодавно народили, не виняток у цій групі ризику. Адже породілля переживає не лише ці непрості часи сьогодення, а й перебуває у післяпологовому стані.

Тому у рамках постійної співпраці: Хмельницький обласний центр соціальних служб  –  Хмельницький обласний перинатальний центр, здійснюється систематичний обмін інформацією про породілей, у яких є ризики потрапляння у складні життєві обставини та/або соціального сирітства. Психологиня обласного центру соціальних служб Юлія Воробієвська  в  обласному перинатальному центрі поспілкувалася із матусею, яка народила маля. Хоч  жінка і має досвід виховання дитини, все ж психологічна допомога їй не завадила. Разом із медичним персоналом громадянку консультували щодо відповідальності за належне виконання  материнських обов’язків, належного харчування матері та дитини. Давали інші цінні фахові поради.

Інформаційний лист-повідомлення про жительку Ізяславщини  надіслано за місцем їх подальшого проживання. Спеціалісти територіальних громад, куди надходить інформація про породіль, в подальшому забезпечують надання соціальних послуг, та при необхідності, здійснюють соціальний супровід.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*