Сирітство. Вибір чи обствини долі?

Коли дитина оточена любов’ю, відчуває сердечне тепло і турботу батьків та на світ дивиться радісними очима – у неї щасливе дитинство…. На жаль, є діти, які зростають без родинного затишку, взаєморозуміння. І кожна дитина-сирота чекає, що одного дня вона матиме справжню родину. “Візьміть дитину у родину” – це не просто красиве гасло… Це крик душі кожної дитини-сироти та дитини позбавленої батьківського піклування. У більшості з нас є батьки, рідні та близькі люди, з якими легше долати труднощі. Сирота ж позбавлена цієї життєвої підтримки.Така дитина самотня, зневірена, пригнічена…

Кожен з вас може стати надією для таких дітей. Кожен може  подарувати їм віру і радість життя. Сонячні світлі серця, які чекають життєдайного світла від слова МАМА, ТАТО. Скільки з них мріє вимовляти їх, не в думках, а дивлячись у люблячі мамині, татусеві очі. Щоб їм не зневіритись у такому великому і жорстокому світі, нехай сьогодні такі очікувані і бажані слова: “Ми твоя сім’я” почують діти, які потребують родинного тепла та батьківської уваги. Не секрет, що своє життя ми будуємо за прикладом батьків. У сімейному колі ми вчимось взаємодіяти один з одним, робимо перші спроби спілкуватися за межами родини, на батьківському прикладі вчимося долати життєві труднощі. Сім’я дає нам відчуття своєї приналежності до близьких, сприяє комфорту в житті, здатності обирати свій шлях та відчувати підтримку інших поколінь. Дитині для повного та гармонійного розвитку потрібно зростати в сім’ї, в атмосфері щастя, любові та розуміння. Цю просту істину знає кожен, як і те, що не повинно бути одиноких і обділених долею дітей. Та, на жаль, вони є. Ці діти чекають свого щастя і мріють про повноцінну сім’ю.

Якщо Ви бажаєте, щоб Ваш дім наповнився дитячим щебетом, і вирішили взяти у свій дім на виховання та спільне проживання дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, дарувати їй свою батьківську любов та турботу, створити для неї дійсно справжню родину звертайтесь до Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді:  вул. Кам’янецька, 38, контактний телефон: 79-46-68. При зверненні Ви отримаєте вичерпну інформацію і необхідну консультацію  про умови створення та функціонування  сімейних форм влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*