«Соціальна підтримка сімей – пріоритет діяльності районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді!»

Сім’я є одним з основних, а в багатьох випадках – безперечно основним чинником формування особистості і долі людини. Значна частина людських потреб задовольняється саме в сім’ї. Але, трапляються випадки коли сім’я з тих чи інших причин потрапляючи в складні життєві обставини частково або повністю втрачає свої функції. До таких сімей відносяться:

– сім’ї, у яких виникли проблеми через матеріальні труднощі, а саме: внаслідок безробіття, відсутності житла, необхідності лікування членів родини. Особливо гостро ця проблема постає для багатодітних сімей, одиноких матерів (батьків), у сім’ях, де один з батьків втратив працездатність через хворобу, випускників інтернатних закладів, малозабезпечених родин;

– сім’ї, у яких виникли складнощі через юридичні проблеми, а саме: через необізнаність щодо своїх прав та обов’язків, брак коштів на відновлення документів (прописки, свідоцтва про народження, оформлення аліментів) тощо;

– сім’ї, в яких виникли психологічні проблеми. Наприклад, з приводу труднощів перехідного віку дитини, при повторному шлюбі матері чи батька, незадоволення потреби в спілкуванні, насильства з боку одного з членів родини, бездоглядності дитини та ін…

Робота з вищевказаною категорією сімей є одним з пріоритетних напрямів діяльності Дунаєвецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, яка забезпечується через раннє та своєчасне виявлення сімей, які потребують сторонньої допомоги, з метою профілактики сімейного неблагополуччя, та надання відповідної якісної допомоги.

Також, у  зв’язку з нестабільною суспільно-політичною ситуацією в країні одними із важливих напрямків діяльності Центру є соціальна підтримка та надання комплексу соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам та сім’ям, учасників АТО.

 Щоб досягнути відповідних результатів у роботі потрібна не тільки злагоджена робота спеціалістів нашого Центру, а й об’єднання зусиль всіх зацікавлених державних та недержавних структур району, заради благополуччя дітей, молоді, сімей загалом.

          Протягом року нашою роботою охоплена 510 сімей, що проживають на території району, в яких виховується 712 дітей. Під соціальним супроводом знаходиться 35 сімей. 

          Найбільш поширеними у зверненнях до спеціалістів нашого Центру залишаються проблеми малозабезпеченості, втрати роботи, забезпечення гуманітарною допомогою у вигляді продуктів харчування та одягу; налагодження внутрішньо особистісних стосунків та насильства в сім’ї, сприяння у подоланні конфліктних ситуацій , алко-наркозалежність одного з членів родини, сирітства, звернення молодих людей, що повернулися з місць позбавлення волі, та сімей з проблемами здоров’я, а також звернення з питань сприяння в оформленні та відновленні документів.

          В ході проведення роботи на територіях відповідних ОТГ та  не об’єднаних населених пунктів району облік сімей систематично коригується та поновлюється.

          Так, протягом минулого тижня працівниками ЦСССДМ спільно з представником Дунаєвецького бюро правової допомоги, представниками районного відділу поліції та ін. було проведено роботу на території Маківської ОТГ, в ході якої відвідано та занесено на облік 8 сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, з яких 3 сім’ї взято під соціальний супровід. Також відвідано 3 родини учасників АТО та 12 родин з метою контролю за цільовим використанням коштів державних соціальних допомог при народженні дитини. Членам родин надано відповідні консультації з хвилюючих їх питань, проведено профілактичні  бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків по відношенню до неповнолітніх дітей, створення умов для їх повноцінного життя та розвитку, надано роз’яснення щодо оформлення документів на земельні ділянки та ін.

          Паралельно з цим було проведено роботу в  загальноосвітніх навчальних закладах Маківської ОТГ з метою пропаганди здорового способу життя, профілактики соціально небезпечних хвороб, попередження  негативних проявів поведінки. Роботою охоплено Шатавську, Сл. Рахнівську, Михайлівську ЗОШ та Маківський колегіум. 

Наша організація допомагає людям знаходити вихід з важкої ситуації, яка склалася в їх житті, прийняти вірне рішення, знайти підтримку і допомогу у скрутну хвилину.

Працівники центру однаково доброзичливо ставляться до всіх своїх клієнтів, незалежно від походження, статі, віку та належності до будь-якої групи ризику і завжди готові вислухати, підтримати, допомогти!

Послуги спеціалістів безкоштовні, інформація, отримана від клієнтів в процесі роботи в жодному випадку не використовується проти клієнта і є службовою таємницею!!!

Якщо Вам відомо про родину, яка потребує соціальної допомоги, звертайтесь за адресою:

м. Дунаївці

вул. Шевченка,65

(2-й поверх приміщення військкомату)

т. 31256

3 1 2

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*