Акція «16 днів проти насилля» у дитячому садку «Захистіть мене від зла, я дитина ще мала»

Дитинство – унікальний період, коли формуються уявлення про навколишній світ, явища суспільного життя, взаємини між людьми. Вступаючи у життя, малюки мають засвоїти багато правил, які склалися у суспільстві. Життя дитини сповнене різноманітних, складних для неї ситуацій та перешкод. І саме дорослі повинні знаходити вихід із ситуацій, щоб почуватися малюкові впевнено та комфортно, бути готовими до труднощів та їх подолання.

Тому в рамках акції «16 днів проти насилля» та за сприянням Теофіпольського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 2 грудня 2016 року вихователем   Теофіпольського дитячого садочку «Зірочка» Коломоєць В.В. з дітками старшої групи було проведено профілактичний захід «Подорож у країну Милосердя» у формі гри. Метою даного заходу  було виховати почуття доброти, поваги один до одного, навчити  доброти та милосердя, говорити добрі слова, оцінювати свої вчинки, вміти поводитися із незнайомими людьми стримано, ввічливо. З дітьми було проведено ігри-вправи «Чарівна торгівля», «Так –  ні», «Доброта»,. Під час проведення  вправи «Добрі і злі серця» – за героями  казок діти наглядно визначали добрих і злих персонажів.

Захід був цікавим та захоплюючим, малюки отримали приємні враження. На завершення  роздано тематичні закладки для  книг «Чини тільки добре».  Важливо, щоб отримані знання вплинули  на свідомість дитини, знадобилися в реальному житті, сприяли розвитку самостійності та сформували позитивне ставлення до життя.

DIGITAL CAMERA

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*