Проведено інформаційно-просвітницький захід у Центрі Пробації

зображення_viber_2022-10-03_09-34-24-4953 жовтня 2022 року відбувся інформаційно-просвітницький захід на базі Шепетівського  районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації»  у Хмельницькій області для осіб, які перебувають на обліку Центру Пробації. Участь у заході взяли старший інспектор  Шепетівського  районного сектору № 2 ДУ «Центр пробації у Хмельницькій області» Оксана Ставнійчук,  провідний фахівець із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Юлія Потюк,  юрист сектору «Ізяславського бюро правової допомоги» Шепетівського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Зоя Гонтарук, представник ВПД № 2 Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області Михайло Гончарук.зображення_viber_2022-10-03_09-34-24-629

Оксана Ставнійчук наголосила на тому,  що особи, які перебувають на обліку Центру Пробації, зобов’язані  відповідально ставитися до відвідувань Центру Пробації, брати участь у проведенні індивідуальних та групових консультацій.

Зоя Гонтарук ознайомила підоблікових осіб із основними положеннями Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», видами насильства та відповідальністю за вчинення насильницьких дій у сім’ях. Також присутні були поінформовані щодо можливості отримання послуги медіації на будь-якій стадії судового розслідування з метою врегулювання конфліктів (спорів) та запобігання їх виникненню у майбутньому.

Юлія Потюк звернула увагу присутніх на те, що з початком російської агресії на території України почастішали випадки домашнього насильства. З особами, які перебувають на обліку Центру Пробації, проведено профілактичну бесіду щодо недопущення вчинення насильства у сім’ях, поінформовано про основні ознаки та прояви насильницьких дій, адже більшість громадян не ідентифікують власну поведінку із проявами насильства по відношенню до членів родини.

Михайло Гончарук навів приклади із практичної діяльності  ВПД № 2 Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області щодо роботи із сім’ями, де вчиняється домашнє насильство.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*